Pages

Sunday, 10 November 2013

Durian SS2 Petaling Jaya

Antara keistimewaan hidup di Kuala Lumpur dan kawasan sewaktu dengannya ialah senang nak jalan-jalan cari makan sebab banyak pilihan. Betul tak?

Di KL kalau nak makan durian pun tak payah tunggu musim durian. Boleh dikatakan sepanjang masa ada je durian. Mana tak nya, musim durian di Johor, Pahang, Perak dan lain-lain, pasti ada dijual di KL.

Dulu-dulu masa remaja kalau nak makan durian kami ke Seksyen 7 Shah Alam. Dekat tapak bazar ramadhan. Tapi sekarang tak lagi sejak kami bermastautin di Indonesia. Jah pula dah tak ada kereta jadi ke mana yang ada orang bawa, sampai la kami ke situ. Tempat yang tak ada orang nak bawa pula, maka tak sampai la Jah ke sana.

Singgah di KL baru-baru ni kami berkesempatan makan durian di SS2 Petaling Jaya. First time Jah pi sana; my best friend punya idea. Memang terbaik! Banyak gerai-gerai durian di sana. Lokasinya berhampiran Balai Polis Sea Park, SS2.
Pilih je gerai mana yang ampa nak? Antara durian yang di sajikan ialah:

Musang King
Black Thorn
Udang Merah
D24
Thraka
XO
Tai Yuan 
Dan banyak lagi..Kami makan di gerai yang bertentangan Ronald's Durian. Itu memang my bestie punya favorite durian stall. Nampak tak stated on the banner; "RM9 EAT ALL U CAN". Itu memang trade mark semua gerai durian di sana. Tapi Jah rasa RM9 only selected jenis durian je yang boleh makan. Kuantiti nya pula boleh makan selagi terdaya.. haha

Sebab apa Jah kata RM9 hanya untuk jenis durian tertentu sebab Jah terdengar kawan Jah cakap ke orang tu RM15.. Kiranya kalau nak makan udang merah, D24 bagai lain harga hehe
But believe me memang berbaloi even you pay RM15 per pax.


Bangla pekerja gerai durian tu kata kalau makan durian bagus minum air kelapa sebab durian kan panas manakala air kelapa boleh menyejukkan badan. Tak pa bang, next visit pasti Jah minum air kelapa okay..

Apa yang Jah boleh simpulkan: sedap, puas hati & pasti datang lagi!


No comments:

Post a Comment